logo
Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque.
+387648592568
info@elatedthemes.com
Eighth Avenue 487, New York
Instagram Feed
Search
... και κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα

Η Ιστορία μας

Η ιστορία του εστιατορίου Γαρμπή ξεκινά το 1924,  όταν ο Πέτρος Γαρμπής, μαγεμένος από την ομορφιά της Βουλιαγμένης, διάλεξε την πλαζ του σημερινού Αστέρα, για να μεταφέρει εκεί την ταβέρνα του «Ο Άσσος του Κρασιού», τουλάχιστον για το καλοκαίρι. Μέχρι τότε και κατά τους μήνες κυρίως του χειμώνα, λειτουργούσε στην Πλάκα, επί της οδού Λυσίου και στον αριθμό 8.

Έκτοτε, εκείνο το μέρος της Βουλιαγμένης, έγινε στέκι ψαράδων. Εκεί, με τον καιρό, έμαθαν την ταβέρνα και άρχισαν να συχνάζουν για καλό φαγητό, πολλοί από τους μετέπειτα επώνυμους Αθηναίους, οι οποίοι απολάμβαναν την παραδεισένια ομορφιά, την παρθενικότητα της φύσης και την γαλήνη του τοπίου, μαζί με τα φρέσκα πάντα ψάρια, που έφερναν καθημερινά στην παραλία, ο «μπαρμπα-Νικόλας», αλλά και τα άλλα καΐκια. Όταν το 1959 ξεκίνησαν τα σχέδια για την  κατασκευή του Αστέρα, τότε ο Γαρμπής έπρεπε να αλλάξει τόπο. Αναζητούσε παρόμοια χαρακτηριστικά, με εκείνα που είχε η αγαπημένη του ταβέρνα, που έπρεπε να αφήσει. Κι έτσι, μετά από σκέψη, επέλεξε μια παραλία στο μικρό Καβούρι, όπου παρά τις εν τω μεταξύ τροποποιήσεις που μεσολάβησαν στον περιβάλλοντά της χώρο, υπάρχει ακόμη, στην Οδό Ηλίου 21 και Σελήνης, εκεί όπου μέχρι και σήμερα είναι χτισμένο το εστιατόριο «Γαρμπή».

Το 1993, οι τρεις κόρες του Πέτρου Γαρμπή, η Αγγελική, η Βασιλική και η Ελένη, ανέλαβαν το τιμόνι του εστιατορίου, συμβολισμός του οποίου απεικονίζεται σε ένα μεγάλο ξύλινο ναυτικό τιμόνι, που αγόρασαν η Βάσω και η Αγγελική στο ξεκίνημά τους. Άλλωστε, μπορεί κανείς να το δει, αυτό το τιμόνι, κατά στην είσοδό του στο εστιατόριο Γαρμπή.

Τα ηνία του εστιατορίου κρατάει ακόμα η δεύτερη και τρίτη γενιά της οικογένειας Γαρμπή με υπευθυνότητα, φιλόξενη διάθεση  και προσοχή στην λεπτομέρεια, με ανανεωνόμενη γνώση και πολύχρονη εμπειρία, με εμμονή στην συνέπεια και στην αισθητική, αλλά προπαντός στην ποιότητα της πρώτης ύλης, ανανεώνουν συνεχώς το χώρο, ώστε οι προσφερόμενες υπηρεσίες να είναι εφάμιλλες της πανέμορφης θέας του εστιατορίου, με πρόσφατη μάλιστα  ανακαίνιση. Το μοτίβο του ψαροκόκκαλου που στο κτίσμα κυριαρχεί, χρησιμεύει ως μια ευθεία αναφορά στα φρεσκότατα και πολύ νόστιμα ψάρια που παραλαμβάνει καθημερινά και σερβίρει το εστιατόριο «Γαρμπή», ερχόμενα από τα καΐκια της Λέρου. Πρόκειται για μια σταθερή και δοκιμασμένη συνεργασία πολλών χρόνων, που έχει κάνει πασίγνωστο το δίκαια φημισμένο αυτό εστιατόριο, ως ένα από τα καλλίτερα κι ασυναγώνιστα στο είδος του, για φρέσκο ψάρι, όχι μόνον στα νότια προάστια, αλλά και σε όλη την Αθήνα.

Sorry, the comment form is closed at this time.